nl fr en

Vragen?

Hebt u vragen in verband met onze webwinkel of problemen gelieve te mailen naar

               webshop@bijenhof.be

voor Kwaliteitsvragen:

quality@bijenhof.be & info@bijenhof.be

Voor algemene vragen

desk@bijenhof.be

 

 

 

 

 

Honing

 

Het Bijenhof is uitgegroeid van een familiebedrijf tot één van de hoofdspelers in de wereld van de imkerij, zeg maar de wereld van de honing en de bijtjes waarin de imker zich thuis voelt. Het Bijenhof staat voor wereldwijde import en export van tientallen soorten heerlijke honing, koninginnebrij en bijenwas. Het bewerken van honing gebeurt in functie van het eigen dealernet of op vraag van derden. In het Bijenhof vindt dit plaats onder scherp toezicht en met toepassing van de strengste normen inzake voedselveiligheid. Ze zijn eveneens fabrikant van toestellen, apparaten en confectie voor de imkerij en de imker in het bijzonder en leveren toebehoren en (honing)producten van de hoogste kwaliteit. Het bijenhof levert ook kunstraat en bijenwas.

 

De werking van honing

 

Honing kan geneeskrachtig werken bij een pijnlijke keel en verkoudheid. Honing heeft een deel bacterieremmende eigenschappen. Dat komt door haar enzymen en andere stoffen die desinfecterend werken. Al die eigenschappen verdwijnen als sneeuw voor de zon als je honing in kokendhete thee doet. Wacht daarom tot je thee drinkbaar is en doe er dan een lepel honing bij. Bij een verkoudheid kies je best voor tijm- of eucalyptushoning. Als je de pot goed afsluit, bewaart de honing vrij lang. Vloeibare honing zal na een tijdje versuikeren maar daar is niks mis mee. De kwaliteit en de smaak blijven dezelfde. Je kan de honing weer vloeibaar maken door je pot op te warmen “au bain-marie”. Je voorkomt versuikering door geregeld in de pot te roeren. Neem een lepel zuivere honing op je nuchtere maag om je verkoudheid te verzorgen.

 

Honingsoorten

 

Vaste honing

 

                  

BERGHONING: de naam zegt het zelf, deze honing is afkomstig van bloemen die in de bergen voorkomen. Het is veelal een bruine honing met een eerder sterke smaak. De reden hiervoor vindt men in het feit dat de bijen in die streken ook hun honing uit bloeiende bomen halen.  Helpt de natuurlijke weerstand te versterken en geeft een verzachtende invloed op de luchtwegen.

ROZEMARIJNHONING: net zoals het kruid heeft deze honing zijn goede inwerking op de hersenen. Hij wordt aanbevolen voor een goede gemoedstoestand. Hij heeft een typische smaak en geur. Men vindt deze honing vooral in Spanje..

LINDEHONING: wie kent hem niet, de oude lindeboom... De honing die hij ons bezorgt is even majestueus. De typische geur van zijn bloemen vind je terug zodra je een pot opent. Ook de smaak is één en al linde. Deze honing bevordert een natuurlijke en gezonde slaap en heeft een rustgevende werking.  

EUCALYPTUSHONING: deze honing, afkomstig van de Eucalyptus, geeft een verzachtende invloed op de luchtwegen. Hij geeft een gunstige invloed op de keel en de stembanden. Is vooral afkomstig uit Brazilië waar deze loofboom in grote getale voorkomt. Ze worden er aangeplant ter drooglegging van moerassen omdat ze met hun altijd groene bladeren zeer veel water opzuigen. Ook de honing heeft een hoog watergehalte. Hij is licht getint en heeft een lekkere karamelsmaak.

KLAVERHONING: wereldberoemd, uniek en uitzonderlijk,… zo kan je deze honing noemen. Hij bezit alles wat je van honing kunt verwachten: lekker van smaak, steeds smeerbaar, bevat nooit suikerkristallen, een witte tot goudgele kleur, een hoge voedingswaarde en zijn aroma is exotisch..

 

VIJF STERRENHONING: deze honing is samengesteld uit 5 verschillende honingsoorten en bezit dus alle beste eigenschappen. Wij laten U genieten van een perfecte smaak en een uitzonderlijke aroma. Hij is verrijkt met koninginnebrij om een uitzonderlijk gehalte aan vitamines te bekomen. Een pot gezondheid op je tafel.

SINAASAPPELHONING: de bijen halen deze honing uit de bloemen van de oranjeboom, de altijd groene boom met zijn welriekende witte bloesem en zijn ronde, gele citrusvruchten in de kustlanden van de Middellandse Zee. De honing heeft een witgele kleur en is rijk aan vitamine B. Geeft een goede en gezonde nachtrust

TIJMHONING: heeft een verzachtende invloed op de keel en aanverwante ongemakken. Hij heeft een donkere kleur en een sterke, zware smaak. Deze honing is meestal van Zuiderse oorsprong.

LAVENDELHONING: Spanje is de voornaamste producent van deze honing die steeds van goede kwaliteit is. Hij is bruinkleurig en uitzonderlijk rijk aan mineralen. De productie van zuivere lavendelhoning is evenwel beperkt.

ZONNEBLOEMHONING: Frankrijk is de voornaamste producent van deze honing die steeds van goede kwaliteit is. Hij is geel en uitzonderlijk rijk aan mineralen.

HEIDEHONING: De smaak van heidehoning is erg specifiek en zeer geliefd bij  honingliefhebbers. De honing is pittig en smaakt  een beetje bitter. Van de smaak kun je nog lang nagenieten, want deze bezorgt je een aangename lange nasmaak. De geur is een beetje houachtig en zoet. Eigenlijk een beetje zoals heide ruikt. Goed voor blaas-, prostaat- en urinewegen. 

KOOLZAADHONING: geeft een verzachtende invloed op de luchtwegen, is vochtafdrijvend en heeft een sterk reinigende functie. Deze honing helpt in geval van maagoprispingen.

EUROPESE BLOEMENHONING: De inlandse honing is een product dat streekgebonden is waardoor kleur en smaak heel verschillend kan zijn (ook volgens seizoen). Deze honing kan gebruikt worden bij een verhoogde gevoeligheid van allergie. Omdat de pollen uit de eigen streek in de honing verwerkt zijn, kan er een weerstand opgebouwd worden bij bepaalde pollenallergie.

ACACIA: is een honingsoort met een hoog vochtgehalte. Het duurt verschillende maanden vooraleer deze honing begint te kristalliseren. Vandaar dat hij veelal in vloeibare vorm in de handel gebracht 

BLOEMENHONING: is samengesteld uit verschillende honingsoorten en bezit de beste eigenschappen zoals een perfecte smaak en een uitzonderlijk aroma. Hij bevat geen suikerkristallen en smelt op de tong. 

DENNEN: de fameuze “Sapin”, ook “Pijn” genoemd is een welruikende honing afkomstig uit sparrenbossen. Het is een honing met donkere kleur die sterk doorsmaakt

Vloeibare honing

 

                     

ACACIA: is een honingsoort met een hoog vochtgehalte. Het duurt verschillende maanden vooraleer deze honing begint te kristalliseren. Vandaar dat hij veelal in vloeibare vorm in de handel gebracht wordt. Hij is zeer gemakkelijk oplosbaar in vloeistoffen.

DENNEN: de fameuze “Sapin”, ook “Pijn” genoemd is een welruikende honing afkomstig uit sparrenbossen. Het is een honing met donkere kleur die sterk doorsmaakt

 

Onze website voor groothandel

Bij ons kunt u ook terecht voor groothandel.

Indien u groothandelaar bent, stuur ons een e-mail voor verdere inlichtingen.

Naar rubriek groothandel: bijenteelt 

Naar website groothandel: honing

 

Extra info

voor transportkosten klik hier: Transportkosten

extra informatie weborder: 

levering -betaalmogelijkheden & retourneren

vragen over producten :  desk@bijenhof.be

Indien uw bestelling niet lukt via de webshop, gelieve te mailen naar webshop@bijenhof.be

 

Prijslijst

Foto's Bijenhof


Bijenhof BVBA
Moravie 30 - 8501 Bissegem - België

meer foto's

site by tales.be