nl fr en

Openingsuren en jaarlijks verlof

Openingsuren:
Maandag tot vrijdag:
  8.30 - 12.00
13.30 - 18:00 
Zaterdag: 9.00 -12.00
Zondag en feestdagen gesloten
 
 
Zomerverlof 2020:
van zaterdag 25 juli tot en met zaterdag 15 augustus
Winterverlof 2020:
Van zaterdag 19 december tot en met zaterdag 2 januari 
 
 

Propolis en tincturen

 

Propolis

 

Propolis, het natuurlijk antibioticum dat een ereplaats in de huisapotheek verdient. Bijen beschermen zich reeds meer dan 10 miljoen jaar met propolis tegen ziektekiemen. Ze verzamelen de wel- riekende hars op geselecteerde boomknoppen en verwerken deze tot propolis. De moderne wetenschap herwaar- deert propolis omwille van haar therapeutische eigenschappen, die in de oudheid door artsen algemeen bekend en toegepast werden. Moderne analysemethodes tonen aan dat in propolis een honderdtal verschillende bestanddelen aanwezig zijn. Deze enorme variatie maakt dit product juist zo boeiend voor zijn geneeskrachtige toepassingen. Zijn ontsmettende werking is zowel gericht tegen ziekteverwekkende bacteriën als tegen schimmels. De propolis is een harsachtige stof die de bijen uit de knoppen van bepaalde bomen halen. Voor de mens is de propolis de enige natuurlijke substantie die zulke sterke antiseptische eigenschappen bezit ten behoeve van zijn welzijn.

 

 

Tincturen

                     

VALERIAAN : rustgevend en krampopheffend. Tegen slapeloosheid, angsten, hoofdpijn, nerveuze spanning. Werkt ontspannend zonder de concentratie te verminderen. Wordt gebruikt bij examenangsten.
ECHINACEA heeft een sterk weerstandsverhogend effect op het hele organisme. Verschillende inhoudsstoffen werken ontstekingsremmend. Als middel om infecties te bestrijden is het zeer geschikt, ook bij kinderen. Het kan ook de weerstand verhogen. Maar ook voor ontstekingen van de huid, ( bijvoorbeeld in de puberteit) en ontstoken wonden. Is weefselherstellend, wat pijnstillend en bloedzuiverend.
WILGENROOSJE is zeer efficiënt bij acute en chronische blaas- en prostaataandoeningen.
PASSIFLORA heeft een vergelijkbare werking als Valeriaan. Helpt bij slapeloosheid, nervositeit, spierkrampen en als pijnstiller bij veel kwalen. Ook bij problemen die samengaan met de menopauze.

                               

Extra info

voor transportkosten klik hier: Transportkosten

extra informatie weborder: 

levering -betaalmogelijkheden & retourneren

vragen over producten :  desk@bijenhof.be

Indien uw bestelling niet lukt via de webshop, gelieve te mailen naar webshop@bijenhof.be

 

Onze website voor groothandel

Bij ons kunt u ook terecht voor groothandel.

Indien u groothandelaar bent, stuur ons een e-mail voor verdere inlichtingen.

Naar rubriek groothandel: bijenteelt 

Naar website groothandel: honing

 

Prijslijst

site by tales.be