nl fr en

Openingsuren en jaarlijks verlof

Openingsuren:
Maandag tot vrijdag:
  8.30 - 12.00
13.30 - 18:00 
Zaterdag: 9.00 -12.00
Zondag en feestdagen gesloten
 
 
Zomerverlof 2020:
van zaterdag 25 juli tot en met zaterdag 15 augustus
Winterverlof 2020:
Van zaterdag 19 december tot en met zaterdag 2 januari 
 
 

Was en toebehoren              

Bijenwas                            

Bijenwas is het afscheidingsproduct van de wasklieren van de werkbijen. Deze acht wasklieren liggen paarsgewijze onder vier de achterlijfringen. Ze scheiden kleine wasschilfertjes af die met de poten naar de mond worden gebracht, gekauwd, vermengd met speeksel en zo klaar zijn voor het maken van de wasraat.
De wasproductie in een bijenvolk is afhankelijk van de noodzaak tot bouwen. Om was te produceren moet de temperatuur voldoende hoog zijn en dient er voldoende voedsel in het nest aanwezig te zijn. Algemeen wordt aangenomen dat voor een productie van één kilo was, ongeveer 10 kg voedsel nodig is.
In het Bijenhof wordt de bijenwas met de modernste machines verwerkt, waardoor hij zijn natuurlijk aroma behoudt en 100% zuiver en vrij is van alle ziektekiemen.
De was is in diverse standaardmaten verkrijgbaar: Dadant-Blatt, Simplex, Duits normaal, Langstroth, Kempisch, Voirnot. Andere maten kunnen op aanvraag.

Wassmelters

De zonnewassmelter dankt zijn naam vanzelfsprekend aan de zon! Dit is de meest economische en ecologische manier om uw was te recupereren. Dankzij de zonne-energie warmt de lucht onder het glas op en smelt de was uit de ramen. De gesmolten was loopt naar beneden in een RVS bakje. De was stolt hierin en vormt een wasblokje.
De stoomwassmelter daarentegen werkt op het principe van warmte door middel van vuur, waardoor er een   stoomwolk ontstaat die in de eerste plaats de ramen ontsmet en tevens de was uit de ramen doet smelten.

Extra info

voor transportkosten klik hier: Transportkosten

extra informatie weborder: 

levering -betaalmogelijkheden & retourneren

vragen over producten :  desk@bijenhof.be

Indien uw bestelling niet lukt via de webshop, gelieve te mailen naar webshop@bijenhof.be

 

Onze website voor groothandel

Bij ons kunt u ook terecht voor groothandel.

Indien u groothandelaar bent, stuur ons een e-mail voor verdere inlichtingen.

Naar rubriek groothandel: bijenteelt 

Naar website groothandel: honing

 

Prijslijst

site by tales.be